Tullibardine Sherry Finish 70cl - online kopen

€35,95

Tullibardine Sherry Finish is een Single Malt whisky welke gefinisht wordt op sherry vaten. De smaken zijn vol en diep met veel sherry tonen en die van rode bessen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
15 en hoger
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Amber bruin
Geur
Nougat, amandelen, leer
Smaak
Vol, zoet, sherry, fruit
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel