Old Bardstown Estate Bottled Kentucky Straight Bourbon 70cl - online kopen

€32,95 Max. 1 per order

Old Bardstown Estate Kentucky Straight Bourbon heeft aroma's van wierook en eucalyptus. Enigszins zout mondgevoel met nootmuskaat, kruiden, groen tabak en gerstemout. Medium afdronk.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Kleur
Goudbruin
Alcoholpercentage
50,50 %
Status
Beperkt leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Old Bardstown is een product van Kentucky Bourbon Distillers. De naam is een eerbetoon aan een Amerikaans renpaard dat weer vernoemd was naar de plaats waar het vandaan kwam; Bardstown, Kentucky. Het paard won vele prijzen en was een van de beste renpaarden van zijn tijd. Old Bardstown is een op mais gebaseerde bourbon.

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel